top of page
  • sbcspeeder

5 MEDALJA ZA “SPEEDER”

Dve titule, i po jedna srebrna i bronzana medalja, učinak je članova SBK “Speeder” na međunarodnom turniru u spid badmintonu u Ralji, održanom prethodne subote. Jelena Tanurdžić osvojila je turnir u ženskoj konkurenciji a par Alida Pašti – Boris Jerković nadmašili su sve rivale u konkurenciji mešovitih parova. Bile su to prve titule za somborski klub na turniru ovog ranga.

Tanurdžićeva je ostvarila svih pet pobeda na turniru i u finalu bila bolja od Hrvatice Grofelnik,

najbolje juniorke na svetu. Boris Jerković u pojedničnoj konkurenciji izborio je svoje prvo finale pobedom u polufinalu nad najbolje rangiranim domaćim igračem i domaćim favoritom Ivicom Vaskovićem. To je njegov najbolji dosadašnji rezultat, a uz malo sreće u finalu sa Đorđem Jankovićem iz Beograda, mogao je i da se domogne i prve titule. Alida Pašti igrala je odlično i izborila polufinale u kome ju je savladala Grofelnik, i na kraju osvojila osvojila bronzanu medalju. Na turniru u Ralji učestvovao je i Stefan Tanurdžić. U konkurenciji iskusnijih i starijih takmičara ostvario je jednu pobedu, što nije bilo dovoljno za plasman u narednu fazu turnira.

Turnir u Ralji do sada je najuspešniji nastup somborskog “Speeder”-a na međunarodnim takmičenjima i bili su najuspešniji klub u seniorskoj konkurenciji. Na turniru je učestvovalo preko trideset takmičara iz Srbije, Hrvatske i Francuske.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page