top of page
  • sbcspeeder

Alida Jerković prvakinja Srbije

Prethodne subote, 20.decembra, u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u spid badmintonu (krosmintonu od 2016. godine). Takmičari somborskog SBK ˝Speeder˝ osvojili su tri medalje, dve srebrne i jednu zlatnu.

Za somborski klub nastupilo je četvoro takmičara: Alida Jerković je prvi put postala prvak države u ženskoj seniorskoj konkurenciji; Lazar Gluhović u muškoj juniorskoj kategoriji osvojio srebrno odličje; Boris Jerković u muškoj seniorskoj (Open) kategoriji takođe srebrni; i Gligorije Gluhović je nastupio u veteranskoj konkurenciji (40+ godina).

Alida je odličnim igrama pokazala da je trenutno najbolja srpska igračica, i u finalu je lako sa 2:0 savladala Natašu Vojvodić iz Beograda. Lazar Gluhović je na svom prvom takmičarskom nastupu, uspeo da napravi iznenađenje i osvoji srebrnu medalju u konkurenciji do 18 godina iako je rođen 2002. godine i takmičio protiv momaka koji su i do 4 godine stariji. Ostvario je dve pobede u grupi, rezultatom 2:0 u oba meča, dok je poražen sa 0:2 od najboljeg srpskog juniora – Nikole Pavlovića iz Ralje. Boris Jerković je pokazao kvalitet i odličnim nastupom osvojio srebrnu medalju. U grupnoj fazi je ostvario tri pobede, između ostalih pobedio je i Đorđa Jankovića, drugog igrača na srpskoj rang listi. U polufinalu je takođe sa 2:0 savladao trećeg nosioca Ivicu Vaskovića, dok je u finalu poražen rezultatom 0:2 od trenutno najboljeg srpskog igrača – Miroslava Stojanovića iz Beograda. Na državnom prvenstvu nastupio je i Gligorije Gluhović, ostvario jednu pobedu i doživeo dva poraza na svom prvom takmičarskom nastupu. On je u konačnom plasmanu podelio peto mesto.


1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page