top of page
  • sbcspeeder

Alida na dva poena od polufinala

Updated: Jul 22, 2021

Teniski centar hrvatske reprezentacije bio je domaćin 8. Croatian Opena, prethodnog vikenda u Zagrebu. Za somborski SBK Speeder nastupio je novi bračni par spid badmintona: Alida i Boris Jerković.

Iako bez treninga u poslednjih mesec dana, Alida je odigrala svoj najbolji turnir do sada! Igrala je staloženo i sigurno, ostvarila 2 pobede u grupi, 2:0 protiv drugog nosioca turnira - Ukrajinke Alone Zatvarske i 2:0 protiv Hrvatice Zrinke Jegečić. U ključnom meču za prvo mesto u grupi, i direktan plasman u polufinale, Alidu je pobedila Katarina Turk. U odlučujućem trećem setu, bilo je 16:14 za Slovenku. Alida je u četvrtfinalu poražena od Mađarice Osvay i takmičenje završila podelom 5. mesta što joj je najveći uspeh do sad na masters turnirima.

Sa druge strane, Boris nije bio na očekivanom nivou, izgubio je dva meča u grupi, a jedina pobeda je poklon četvrtog takmičara u grupi koji se nije pojavio. Prvi meč u grupi je, kao i obično, bio ključan. Protivnik je bio Hrvat Marin Ružić, koji se bolje snašao, iskoristio brojne Borisove greške i trijumfovao sa 2:0. U drugom meču, Boris je igrao protiv višestrukog svetskog šampiona, Šveđanina Pera Hjalmarsona. Pružio je dobar otpor, ali nedovoljan da se ugrozi fantastični Per koji je na kraju izuzetno lako osvojio turnir, bez izgubljenog seta!

U konkurenciji mešovitih parova Alida i Boris ponovo nisu uspeli da ostvare ni jednu pobedu, iako su na momente delovali kao uigran par. Sve u svemu, bio je dobar turnir za somborske takmičare, više kao deo priprema za Svetsko Prvenstvo, koje će se održati krajem avgusta u Berlinu. U narednom periodu, članovi SBK Speeder će nastupiti na još 4 turnira pre SP, i biće domaćini 3. Sombor Opena 25. jula u gradskoj hali Mostonga.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page