top of page
  • sbcspeeder

Bez medalja u Slovačkoj

Na Slovakian Openu, koji se juče održao u Banskoj Bistrici Speederi su završili učešće u grupnoj fazi odnosno u prvom kolu mešovitih parova. Alida i Boris su ponovo pobedili sami sebe u konkurenciji parova. U meču prvog kola protiv poljskog para Bomirska/Sawicki izgubili su tesno u finišu trećeg seta, serijom od 3 uzastopne greške.

Alida je u grupi počela odlično, još jednom pobedom protiv 6. igračice na svetskoj rang listi, Ukrajinke Zatvarske. Meč je bio izuzetno zanimljiv i neizvestan, igralo se poen za poen, au poslednjem setu Alida je istrajala i pobedila sa 20:18. Nakon toga je igrala meč protiv domaće takmičarke Syč-Krivanove, 4. na svetskoj rang listi, koja je u nastavku turnira uspela da osvoji srebrnu medalju. Alida je pružila solidan otpor ali je Slovakinja bila bolje i pobedila sa 2:0. Rival u odlučujućem meču u grupi je Alidi bila Slovakinja Sariška, i pobednica tog meča bi prošla u nokaut fazu takmičenja. U neizvesnom i iscrpljujućem meču do trijumfa je došla Sariška, rezultatom 2:0.

Boris je, ispostavilo se odlučujući, prvi meč igrao protiv mladog Poljaka Izbickog. Nije bio na nivou igre kao prethodnog vikenda i Izbicki je uspeo da pobedi u 3 neizvesna seta. Naredni rival je bio Mandryk, vodeći na svetskoj rang listi, koji je odigrao na vrlo visokom nivou i lako došao do pobede. Mandryk je u nastavku turnira sasvim zasluženo i trijumfovao, kao i u Budimpešti prethodnog vikenda. Poslednji protivnik Borisu je bio još jedan Poljak. U trećem setu je Boris uspeo da na razliku dođe do pobede protiv Sawickog.

Turnir je bio održan u Baseline areni, na tvrdoj podlozi. Nažalost, odabir manje hale je bio jedna od grešaka organizatora jer je manjak prostora za turnir sa tolikim brojem takmičara problem. Pauze između mečeva grupne faze bile su i po 3 sata, i poslednji mečevi grupne faze igrani su oko 20h. Nokaut faza i finalni mečevi trajali su skoro do ponoći. Ipak, prijateljka atmosfera domaćina i organizatora je učinila da se osećamo kao kod kuće.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page