top of page
  • sbcspeeder

Dva poena od medalje!

Alida Pašti i Boris Jerković, članovi SBK “Speeder” iz Sombora, nastupili su na 7. Croatian Open-u održanom proteklog vikenda u Zagrebu. Turnir je održan tokom subote i nedelje u dve hale zagrebačkog velesajma na izuzetno kvalitetnoj podlozi Gridcourt. Finala dublova i žena su održana na istoimenoj podlozi, specijalno sastavljenoj na trgu Bana Jelačića, pred brojnom publikom znatiželjnih prolaznika i turista!

Alida je odigrala odličan turnir sa izuzetno teškim protivnicama i ostvarila svoju prvu pobedu na Master turnirima! Pobedila je Nemicu Anu Borek sa 2:0. Izgubila je od kasnije bronzanih Nore Gaal (10. na svetskoj rang listi) i Agnes Darnyik (2. na s.r.l) sa po 0:2 ali uz sasvim solidnu igru, i u poslednjem meču u grupi uspela da uzme jedan set protiv odlične Nine Lipušček (8. na s.r.l).

Boris je takođe dobro odigrao ali je imao realno bolje protivnike i nije bilo za očekivati da prođe grupu. Prvi meč se pokazao kao odlučujući, a protivnik je bio Jan Ščavnicky (12. igrač sveta). U vrlo kvalitetnom, neizvesnom i iscrpljujućem meču, koji je trajao skoro sat vremena, kao pobednik je izašao Slovak. Bilo je 16:14 u odlučujućem trećem setu. U drugom meču u grupi, Borisu je očitana lekcija iz spid badmintona od strane Poljaka Marcina Ociepe, momka koji je u nastavku savladao i prvog i drugog na svetu i osvojio zagrebački turnir. Treći meč u grupi je Boris dobio bez borbe jer je protivnik otkazao nastup u poslednjem trenutku... Interesantno je da je Ociepa u finalu, nakon izgubljenog prvog seta (3:16) uspeo da napravi fantastičan preokret protiv svetskog prvaka Schusselera (16:5 i 16:13).

U kategoriji mešovitih parova su “Speederi” igrali vrlo dobro i samo dva poena su ih delila od polufinala! Uspeli su da osvoje set protiv favorizovanog para Ščavnicky/Šyč-Krivanova; a u odlučujućem meču za malo da naprave veliki uspeh. Protivnici su bili nemački par Clou/Radosavljević. Nakon izgubljenog prvog seta, u drugom su bili ubedljivi. Treći set je krenuo još bolje i Alida i Boris su vodili sa 9:2 i 12:6 ali su se Nemci vratili u igru i prvenstveno greškama naših takmičara došli do vrlo bitne pobede. Treći set se završio rezultatom 14:16 za nemački par koji je u polufinalu izgubio od Šušteršić/Keber, par koji je i osvojio turnir u nastavku.

Pobednici po kategorijama su sledeći:

U-12 dečaci: Tilen Knez (Slovenija)

U-14 devojčice: Gabi Droždan (Slovenija)

U-18 dečaci: Jaša Jovan (Slovenija)

U-18 devojčice: Tea Grofelnik (Hrvatska)

35+ žene: Henrieta Šyč-Krivanova (Slovačka)

40+ muškarci: Chmielewski Grzegorz (Poljska)

50+ muškarci: Pawel Leski (Poljska)

Žene: Jasmina Keber (Slovenija)

Open: Marcin Ociepa (Poljska)

Open doubles: Samo Lipušček/Andrej Ostrihon

Mix doubles: Jasmina Keber/Matjaž Šušteršić

Već sledećeg vikenda je Serbian Open u Beogradu i očekujemo pored Alide i Borisa, da nastupi i Jelena Tanurdžić

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page