top of page
  • sbcspeeder

DVA ZLATA NA DRŽAVNOM ZA „SPEEDER“

Na juče održanom državnom prvenstvu u krosmintonu za seniore održanom u Obrenovcu je učestvovalo petoro naših takmičara. Konačan bilans je dva zlata, jedna bronza i dva peta mesta. Alida Jerković i Boris Jerković su bez izgubljenog seta došli do titule u pojedinačnoj konkurenciji (Alida je odbranila zlato sa prethodnog državnog prvenstva) a Zorica Hostić je sa dve pobede osvojila bronzu u ženskoj kategoriji. Vladimir Blanuša i Slobodan Jerković su nastupili u konkurenciji veterana ali nisu uspeli da dođu do medalje već su podelili peto mesto.

Alida Jerković je bila dominantna i jedina neizvesnost u ženskoj konkurenciji je bila raspodela srebra i bronze. Alida je sva svoja četiri meča pobedila rezultatom 2:0 i očekivano osvojila zlato. Zorica Hostić je u svom prvom nastupu na državnom prvenstvu bila sjajna i vrlo malo joj je falilo do srebra. Ona je u svom prvom meču (na kraju je ispalo odlučujućem meču) tesno izgubila od Nataše Vojvodić iz Obrenovca, da bi u nastavku takmičenja pobedila dva meča što je bilo dovoljno za bronzu.

Boris Jerković je konačno potvrdio svoj kvalitet i okitio se zlatnom medaljom nakon 2 bronze i jednog srebra u prethodna 3 državna prvenstva. Sve mečeve je dobio rezultatom 2:0 sigurnom igrom i sjajnim servisima. U polufinalu i finalu je savladao dva najtrofejnija srpska igrača Miroslava Stojanovića i Đorđa Jankovića koji su ga prethodnih godina sprečavali u osvajanju zlata.

Vladimir Blanuša i Slobodan Jerković su prvi put nastupili na državnom prvenstvu, u konkurenciji veterana sa desetak ili dvadeset godina mlađim igračima i pokazali sasvim dobru igru i malo igračkog iskustva im je falilo do osvojenog seta. Žao nam je što naš najbolji vetran Gligorije Gluhović nije učestvovao jer bi sigurno bio u borbi za medalju.

Somborski „Speeder“ je najuspešniji klub i na ovom državnom prvenstvu, sa osvojena dva zlata i jednom bronzom. Čestitamo našim takmičarima i želimo im sreću u nastavku sezone!


1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page