top of page
  • sbcspeeder

European Youth Championship i Czech Open 2018

Boris Jerković je osvojio još jednu medalju na turnirima masters serije, bronzu u mešovitim parovima na Czech Openu, turniru serije 1000 bodova. Ovaj put je igrao sa poljskom prvakinjom Martom Urbanik, trenutno vodećom ženom na svetskoj rang listi. Redom su pobeđivali prvo češki par Nikl/Niklova, zatim mađarski par Figlar/Patai, a onda u četvrtfinalu i favorizovani Slovenački par Škerl/Šušteršič. U polufinalu su poraženi nakon dva neizvesna seta od uigrane hrvatsko-mađarske kombinacije Jagečić/Kozari.

Na Evropskom Prvenstvu za najmlađe uzrasne kategorije (European Youth Championship) je nastupila Ljiljana Gagić, u kategoriji devojčica do 12 godina. Ovo je prvi nastup nekog srpskog igrača u najmlađim kategorijama na Evropskim prvenstvima, i Ljiljana se vrlo dobro pokazala. U dosta ujednačenoj grupi, Ljilja je prvo poražena od Mađarice Virag Ivan u neizvesnom meču sa više preokreta, zatim je izgubila od mađarske prvakinje Janke Gergo, a u poslednjem meču u grupnoj fazi je pobedila Čehinju Ane-Marie Vernerova. Ukupnim skorom od jedne pobede i dva poraza zauzela je treće mesto u grupi i završila nastup na Evropskom prvenstvu, a u konačnom plasmanu je podelila sedmo mesto.

Boris je u pojedinačnoj konkurenciji solidno odigrao, ali ne dovoljno dobro za prolazak iz grupne faze. Sa skorom od jedne pobede (Sirmais LAT) i dva poraza (Nykl CZE, Kakula SVK) zauzeo je treće mesto u grupi.

Drugog takmičarskog dana je Ljilja nastupila na Czech Openu, u grupi sa još četiri takmičarke ali nije uspela da ostvari ni jednu pobedu mada je prikazala bolju igru nego prethodnog dana. Nastup na dva ovako jaka takmičenja je bilo jedno ogromno iskustvo i sigurno veliki podstrek za Ljilju u nastavku karijere u krosmintonu. Čestitamo Ljilji na sjajnom prvom nastupu na velikim takmičenjima i Borisu na osvojenoj medalji!

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page