top of page
  • sbcspeeder

JERKOVIĆ DRUGI NA MASTERSU

Boris Jerković, član SBK „Speeder“, osvojio je drugo mesto na mastersu u krosmintonu, održanom u Sloveniji prethodnog vikenda.

Grad Radeče bio je domaćin tradicionalno najjačeg turnira u sezoni. Veliki broj vrhunskih takmičara iz jedanaest zemalja nastupao je na dvodnevnom turniru u krosmintonu. Jedini somborski predstavnici bili su Alida i Boris Jerković.

Turnir je započeo takmičenjem u kategorijama parova, a Alida i Boris su u prvom kolu mešovitih parova savladali japansko/mađarski par Yuasa/Patai. Već u drugom kolu su poraženi od najboljeg svetskog para Keber/Šušteršič, koji su u nastavku trijumfovali na turniru.

Prvog takmičarskog dana igrane su grupne faze pojedninačnih kategorija. Oboje Somboraca imali su vrlo teške grupe sa po četiri protivnika. Alida je u prvom meču poražena od Čehinje Šimkove, zatim je u drugom pobedila Letonku Drule, a nakon toga pretrpela je još dva poraza, od svetske šampionke Keber i Hrvatice Jagečić, te nije prošla u narednu fazu takmičenja. Boris je započeo grupnu fazu porazom od juniorskog svetskog prvaka, Mađara Szalai Marka. U narednom meču savladao je Kozari Davida, trećeplasiranog na svetskoj rang listi. Zatim su usledile još dve pobede, protiv Mađara Racz G. i Norvežanina Brandta, čime je Boris obezbedio prvo mesto u grupi i direktan plasman u polufinale turnira. Drugog takmičarskog dana, igrani su mečevi eliminacione faze turnira u pojedinačnim kategorijama. Boris je za protivnika u polufinalu imao veteranskog prvaka sveta Racz Lasla, kojeg je savladao bez izgubljenog seta. Finalni meč je bio repriza finala Croatian opena, gde su snage odmerili prvi reket sveta i Boris Jerković. Čeh Petr Makrlik bio je bolji rezultatom 2:1 (16:6, 14:16, 16:9) i tako nastavio svoj niz bez poraza u prethodne dve godine. Osvajanjem drugog mesta na mastersu, i to na najjačem turniru sezone, Boris je ostvario uspeh karijere. Ovim plasmanom učvrstio je 14. mesto na svetskoj rang listi.

Već idućeg vikenda Sombor će ugostiti većinu ovih igrača na Serbian Openu. Turnir će se održati u Subotu na terenima balona Orange Arena.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page