top of page
  • sbcspeeder

Jerković kapiten na Kupu Nacija

Kvalifikacioni turnir Kupa Nacija u krosmintonu (Nations Cup) održan je prethodne subote u Mađarskom gradu Tolni, na kome su se međusobno takmičile domaćin Mađarska, Slovenija, Hrvatska i Srbija. Igrač somborskog spid badminton kluba ˝Speeder˝ Boris Jerković predvodio je srpsku reprezentaciju. Sa Borisom u ekipi su bili Nataša Vojvodić i Renato Cvetković, oboje iz krosminton kluba Obrenovac. Za njih dvoje je ovo bio prvi nastup na međunarodnom turniru, i prvi nastup za reprezentaciju. Najbolji igrači Hrvatske, Slovenije i Mađarske bili su nadmoćni u odnosu na naše reprezentativce.

U svakom međusobnom duelu srpska reprezentacija je igrala šest mečeva - četiri u singlu i dva u dublu. U prvom duelu su poraženi 0:6 od mađarske reprezentacije, za koju su igrali: Agnes Darnyik (svetska vicešampionka), Oliver Vincze (10. na svetskoj rang listi), i Gergely Racz (14. na svetskoj rang listi). U sledećem duelu srpski reprezentativci poraženi su od Slovenije sa 1:5, koja je igrala u sledećem sastavu: Danaja Knez (18. na svetu i juniorska svetska prvakinja), Matjaž Šušteršič (27. na svetu i svetski prvak u mešovitim parovima), i Jaša Jovan (najbolji junior na svetu). Jedinu pobedu za reprezentaciju Srbije ostvario je Boris rezultatom 2:0 protiv Matjaža Šušteršiča.

U poslednjem duelu Srbija je igrala protiv Hrvatske, koja je ostvarila ukupnu pobedu na turniru, pobedama nad sve tri ostale reprezentacije. U pobedi nad Srbijom od 6:0 za Hrvatsku su igrali: Paula Barković (9. juniorka na svetu), Dasen Jardas (16. na svetskoj rang listi), i Ivor Ilić (19. na svetu). Treba napomenuti da je turnir bio isrpljujuć, i da su prvi reketi reprezentacija (među njima i Boris) odigrali po 9 mečeva u periodu od 9-15h, a ostali članovi ekipa po 6 mečeva!

U narednom periodu počinje serija masters turnira i takmičari somborskog kluba će nastupiti na turnirima u Zagrebu i Budimpešti.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page