top of page
  • sbcspeeder

Jerković u četvrt finalu mastersa

Boris Jerković, takmičar somborskog SBK ˝Speeder˝, nastupio je proteklog vikenda na masters turniru serije 1000 bodova u Budimpešti i plasirao se u četvrt finale. U borbi za polufinale porazio ga je vicešampion sveta, Ukrajinac Mandryk.

Turnir u mađarskoj prestonici je najjači turnir u krosmintonu ove sezone, izuzimajući predstojeće Evropsko Prvenstvo, a nastupilo je 130 takmičara iz 18 zemalja. Boris Jerković je bio jedini predstavnik Srbije. U grupnoj fazi takmičenja redom su pobeđeni Nemac Timm (2:1), Rus Vlasov (2:0); i prvi nosilac u grupi (13. na svetskoj rang listi), prvi reket Mađarske Oliver Vincze (2:0). Borisova pobeda protiv mađarskog šampiona jedno je od najvećih iznenađenja na turniru i donela mu je prvo mesto u grupi. U osmini finala je savladao turskog igrača Sacikara (16:12 i 16:10), a u četvrt finalu ga je čekao viceprvak sveta iz 2015. godine Miša Mandryk. U prvom setu je bila ravnopravna borba sve do kraja gde su dva mala auta presudila u korist Ukrajinca, bilo je 16:14. U drugom setu je Mandryk igrao mnogo agresivnije i Boris nije uspeo da se izbori sa silinom njegovih udaraca, te je r

ezultat bio 16:8. U nastavku turnira Mandryk je pobedio prvog reketa sveta Pera Hjalmarsonau polufinalu a u finalu svladao i bivšeg svetskog prvaka Ekberga. Boris je drugog takmičarskog dana nastupio i u konkurenciji parova, partner mu je bio Mađar Ferenc Kiss. Poraženi su u drugom kolu od mađarskog para Kecskemeti/Nesvadi (0:2) koji su u nastavku napravili iznenađenje i stigli do finala.

Sombor i somborski krosminton klub će ove jeseni biti domaćin dva turnira u krosmintonu. Četvrti po redu Sombor Open (turnir za 250 bodova) biće održan 10. septembra, a Serbian Open (turnir serije 500) 15. i 16. oktobra ove godine. Serbian Open će po prvi put biti održan van Beograda i Sombor će imati priliku da ugosti neke od najboljih svetskih igrača.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page