top of page
  • sbcspeeder

Jerkovići srebrni!

Juče su Alida i Boris Jerković nastupili na turniru u Mađarskoj - X Leopard Kupu i vratili se sa medaljama! Turnir je održan na jednom predivnom salašu Kunsagi Major, dvadesetak kilometara od Kečkemeta, koji je baza spid badminton kluba Leopardok.

Takmičenje je počelo sa mečevima parova, a Jerkovići su ispali u prvom kolu, od para Horvath/Neszvadi, rezultatom 1:2. U ženskoj konkurenciji Alida je prvi put ostvarila 3 pobede u grupnoj fazi, protiv Osvay, Braun i Nagy, izgubivši samo jedan set. U polufinalu je nadigrala Mađaricu Feher a u finalu se susrela sa prvom nositeljkom i drugom igračicom sveta - Darnyik Agnes. Finala su se igrala po vrlo nezgodnom vremenu, sa jakim naletima vetra što je ometalo igru ali i učinilo meč još zanimljivijim i neizvesnijim. Alida je pružila još jednu odličnu partiju ali je Darnyik bila bolja (11:16, 13:16).

Boris je prvi meč igrao protiv drugog nosioca turnira, Dozsa Tamasa i već na startu, u izuzetno zanimljivom meču napravio iznenađenje i pobedio rezultatom 2:0 (22:20, 16:14). Nakon toga savladani su Takacs i Cseh, takođe rezultatom 2:0. U polufinalu je protivnik bio treći nosilac, David Kozari. Još jednim odlično odigranim mečem, pre svega taktički, Boris je pobedio rezultatom 2:1 (16:12, 11:16, 16:13) i plasirao se u filnale, gde ga je čekao revanš protiv Dosza-e koji je iznenadio prvog nosioca Olivera Vinczea u drugom polufinalu. Nažalost, finale Open kategorije se igralo po najgorem vremenu, i nije ni malo ličilo na organizovanu igru već su se smenjivali najjači udarci i lagana vraćanja, u zavisnosti od pravca duvanja vetra. Bolje se snašao Dosza i lako savladao Borisa sa 2:0 (16:12, 16:6).

Sve u svemu, odličan nastup somborskih Speeder-a uoči našeg turnira sledeće subote u Somboru. Ovom prilikom pozivamo sve Somborce da u subotu 25.07. sa početkom u 9 sati dođu u gradsku halu Mostonga i posmatraju kvalitetan spid badminton.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page