top of page
  • sbcspeeder

KROSMINTON - KUP NACIJA U SOMBORU

U nedelju je održan regionalni Kup Nacija za zemlje centralno istočne Evrope, na kome je slavila reprezentacija Slovenije. Mesto održavanja je bila Gradska hala Mostonga, a susrele su se reprezentacije Srbije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije. U međusobnim mečevima odlučivalo se o pobedniku koji će se plasirati na finale kupa nacija koje se održava krajem godine u Hrvatskoj.

Reprezentaciju čine dva muška i jedan ženski takmičar. Za Srbiju su nastupili Alida i Boris Jerković iz Sombora i Đorđe Janković iz Beograda. Takmičenje se odigravalo po sistemu šest mečeva između svake reprezentacije: Igrač broj 1 protiv igrača broj 2, Igrač broj 2 protiv igrača 1, meč između žena, zatim mešoviti parovi sa prvim, odnosno sa drugim muškim takmičarom, i na kraju susret prvih muških takmičara obe reprezentacije, gde je upravo taj susret nekad odlučivao o konačnom plasmanu.


Srbija je ove godine završila kao poslednje plasirana, izgubivši u vrlo neizvesnim mečevima od Hrvatske u borbi za treće mesto. Drugoplasirana je Mađarska koja je ostvarila pobede protiv Srbije i Hrvatske, a Slovenija je bila apsolutni pobednik savladavši sve svoje protivnike vrlo ubedljivim rezultatima.

Takmičenje je otvorio podpredsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Aleksić, i tako iskoristio priliku da se upozna sa ovim sportom koji ima sve više zaljubljenika, najviše u Evropi, ali i u drugim delovima sveta.


0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page