top of page
  • sbcspeeder

Lazar i Vladimir prvaci Srbije

Sombor je poslednjih dana decembra bio domaćin prvog Prvenstva Srbije u krosmintonu za mlađe kategorije. Pioniri i juniori su takmičili 28. i 29. decembra na turniru u organizaciji SBK „Speeder“ i spid badminton saveza Srbije.

Za somborski „Speeder“ su na pionirskom takmičenju nastupili Maša Buišić, Sara Gluhović, Vladimir Hostić, Selena Hostić i Milan Vuković. Prvi prvak Srbije u kategoriji pionira postao je Vladimir Hostić, ostvarivši sve pobede na turniru, dok je srebrna medalja pripala Maši Buišić. Treće mesto u kategoriji pionira su podelile Sara Gluhović i Selena Hostić.

Lazar Gluhović je uspeo da osvoji juniorsku titulu prvaka Srbije pobedivši u odlučujućem meču Nikolu Drljaču, dok su treće mesto podelile Dragana Drljača i Jelena Janković. Za Lazara je ovo drugi nastup na juniorskom državnom prvenstvu, a prethodne godine osvojio

je srebrnu medalju.

Somborski SBK „Speeder“ uskoro puni četiri godine postojanja i to je jedini klub u Srbiji koji

radi sa mlađim kategorijama. Iz tog razloga Prvenstvo Srbije za kategorije juniora i pionira za

2016. godinu održano je u Somboru. Seniorsko prvenstvo Srbije biće održano 29. januara u Sopotu, na kome će takođe nastupiti nekolicina somborskih takmičara.



0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page