top of page
  • sbcspeeder

MAKRLIK I KEBER ŠUŠTEŠIČ ODBRANILI TITULE U SOMBORU

Šezdeset takmičara iz osam evropskih zemalja nastupilo je u subotu na dvanaestom ICO Serbian openu, turniru serije 500 bodova u organizaciji SBK „Speeder“. Domaći takmičari nastupili su u svakoj od 10 kategorija a osvojili su 9 medalja.

Najbolji igrači na svetu, Čeh Petr Makrlik i Slovenka Jasmina Keber Šušteršič odbranili su titule u pojedinačnim kategorijama a trijumfovali su i u kategorijama muških, odnosno mešovitih parova.

Najuspešniji domaći takmičar bio je Boris Jerković, sa osvojena dva odličja. Pored bronze u kategoriji seniora, osvojio je i srebro u kategoriji mešovitih parova sa Alidom Jerković. Poraženi su u finalnom meču od najboljeg svetskog para Keber/Šušteršič. Mešoviti parovi doneli su još jednu medalju somborskom klubu, Simana Matković je u paru sa Letoncem Spareom osvojila bronzu. U kategoriji dečaka do 14 godina bronzano odličje je osvojio Branislav Banić, koga su samo dva poena delila od finala. Branislav je osvojio bronzu i u kategoriji juniorskih parova u paru sa Lukač Urošem. Katarina Blažev je takođe bila bronzana,u kategoriji devojčica do 14 godina. U vetaranskim kategorijama osvojena su još tri odličja za somborce, Željko Banić u kategoriji O50, a Zoran Purić i Slobodan Jerković u kategoriji O60. Za somborski klub nastupili su i Selena Stojačić koja je u kategoriji seniorki stigla do četvrtfinala, Gligorije Gluhović, Miodrag Kovačević i Stevica Lukač u kategoriji veterana O40.

Ova takmičarska sezona se približava kraju, a sledi pripremni period za Svetsko prvenstvo koje će se održati početkom sledeće godine u Zagrebu, na kojem se očekuje nastup desetak somborskih takmičara.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page