top of page
  • sbcspeeder

NIKOLA DRLJAČA OSVOJIO LEOPARD KUP

Nikola Drljača bio je najuspešniji takmičar somborskog SBK „Speeder“-a na međunarodnom turniru ranga 250 bodova, održanom u subotu u mađarskom gradu Kerekegyhaza. Odličnom igrom je pobedio sve protivnike i došao do Leopard trofeja u kategoriji pionira.

Alida Jerković je nastupila u ženskoj kategoriji i sa dve pobede i dva poraza uspela da dođe do trećeg mesta u jakoj konkurenciji protiv najboljih hrvatskih igračica. Alida je takmičila i u kategoriji mešovitih parova sa Borisom Jerkovićem, sa kim je u paru došla do drugog mesta. Najbolji srpski dubl poražen je u finalnom meču od hrvatsko-mađarske kombinacije

Jagečić/Kozari (15:17, 13:16).

Boris Jerković je bio drugi nosilac u najjačoj, Open kategoriji. Opravdao je status drugog nosioca i osvojio drugo mesto na turniru, a jedini poraz doživeo je od prvog reketa Mađarske

Olivera Vinczea (1:2). Veterani somborskog kluba, Vladimir Blanuša i Slobodan Jeković su nastupili u kategoriji takmičara preko 50 godina i uspeli da zabaleže svoje prve pobede na međunarodnom takmičenju, ali nisu uspeli da se izbore za završnicu turnira. Vladimir je savladao Rusa Evgenija Čirkina, dok je Slobodan jedinu pobedu ostvario protiv Mađara Patai Janoša. Somborski veterani su nastupili i u kategoriji parova gde su, nakon pobede u prvom kolu, poraženi u drugom kolu od prvih favorita, Mađara Vincze Olivera i Veršegi Viktora.

Leopard Kup je i ove godine bio jak turnir a nastupili su takmičari iz pet zemalja. Turnir je održan na teniskim terenima ergele Kunšagi Major u predivnom okruženju jednog od mađarskih nacionalnih parkova.


0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page