top of page
  • sbcspeeder

Otvorena takmičarska sezona

Updated: Jul 21, 2021

U subotu smo imali prvi takmičarski nastup u 2014. Na turniru u Budimpešti (Leopards Open - 250pts) su nastupili Alida Pašti i Boris Jerković kao jedini prestavnici Srbije. Takmičenje je održano u izuzetno lepoj dvorani, nedavno izgrađenoj, jedinoj badminton hali u Mađarskoj.

Alida i Boris su nastupili u singlu i u kategoriji parova. U prvom kolu su pobedili mađarski par Zoltan/Szabo, a zatim su poraženi od slovačkog favorizovanog para Ostrihon/Kakula.

Alida je, uz malo sreće, prvi put prošla grupu na međunarodnom turniru. Nakon poraza u prvom meču od drugog nosioca, Mađarice Bognar (0:2), dobila je poklon-pobedu zbog odustajanja mađarske takmičarke Horvath. Prolazak u narednu fazu takmičenja je ostvarila pobedom nad Ukrajinkom Chykalenko. Alida je odigrala vrlo zrelo i preciznim udarcima i odličnim kretanjem došla do pobede rezultatom 2:0. U četvrt-finalu je igrala protiv iskusne Slovakinje Klinčakove. Alida se odlično držala u prvom setu, ali nije uspela da izdrži do kraja. Slovakinja je odlično birala udarce i konačno pobedila sa 2:0.

Boris je imao vrlo teške protivnike u grupi ali je pokazao vrlo dobru igru, u svim mečevima osim u prvom. Prvi meč je, po običaju, loše odigrao. Nakon neizvesne završnice prvog seta koji je izgubio 14:16, u drugom setu ništa nije išlo kako treba pa je Mađar Bartha lako došao do pobede. Drugi meč je igrao protiv Mađara Racza, 17. sa svetske rang-liste. U izuzetno zanimljivom meču, sa puno preokreta i lepih udaraca pobedu je ostvario Racz. Protivnik u trećem meču je bio 9. igrač sveta, Ukrajinac Mandryk koji je u nastavku i osvojio turnir. Boris je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva i naterao Mandryka da da sve od sebe kako bi došao do pobede, rezultatom 17:15 i 16:9. Interesantno, Boris je protiv Mandryka osvojio duplo više poena nego njegov protivnik u finalu... Tek u poslednjem meču je došao do pobede, vrlo lako protiv neiskusnog Mađara Demetera.

Osvajači turnira, po kategorijama su: -Open: Mandryk Myhailo -Women: Darnyik Agnes -Open doubles: Mandryk/Pylypov -Men 40+: Dozsa Tamas -Ladies 35+: Veresne Osvay Edit

Sledeći turnir na kome bi Speederi trebalo da nastupe je za dve nedelje u Zagrebu.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page