top of page
  • sbcspeeder

Petr Makrlik odbranio je naslov šampiona

Petr Makrlik, svetski broj jedan, odbranio je naslov šampiona na međunarodnom masters turniru u krosmintonu, održanom minulog vikenda u Somboru. U finalu on je savladao Palinkaš Bencea, najboljeg mađarskog igrača.

Najuspešniji takmičari SBK „Speeder“ bili su Branislav Banić i Boris Jerković . Jerković je bio drugi u kategoriji open parova sa Mađarom Kozari Davidom. Oni su u finalu izgubili od evropskih prvaka, Čeha Makrlik Petra i Knofliček Daniela. U pojedinačnoj konkurenciji koja je ovog puta bila izuzetno jaka on je zauzeo sedmo mesto. Branislav Banić je u kategoriji ečaka do dvanaest godina osvojio srebrno odličje i potvrdio talenat i nagovestio velike mogućnosti u narednim godinama.

Medalje na ovom prestižnom turniru koji je ove godine okupio 63 igrača iz 5 zemalja sa više takmičara iz samog vrha svetskih rang lista od somboraca osvojili su i: bronzu Mateja Milić u kategoriji dečaka do dvanaest godina, Ljiljana Gagić u konkurenciji devojčica do dvanaest godina, Leona Banić u kategoriji dečaka i devojčica do četrnaest godina, Jelena Janković u juniorskoj kategoriji kao i u juniorskim dublovima sa Goranom Radmilo, i Lazar Gluhović u kategoriji juniora. Veliki napredak u igri i dobru formu prikazali su i Željko Banić i Gligorije Gluhović u kategoriji preko četrdeset godina i uspešno su se nosili sa znatno iskusnijim igračima. Željko je bio vrlo blizu plasmana u polufinale, poražen je u vrlo neizvesnom meču četvrtfinala. Zorica Hostić je takođe stigla do četvrtfinala, dok je Tatjana Andrašev nastup završila u grupnoj fazi. U najstarijoj kategoriji, preko pedeset godina, nastupili su Slobodan Jerković, Vladimir Blanuša, Zoran Purić i Tomislav Ivanović, ali ovog puta bez značajnijeg uspeha.

Na Serbian Openu nastupilo je sedamnaest domaćih takmičara u svim kategorijama, čime je SBK „Speeder“ potvrdio visok međunarodni renome. Organizacija turnira je bila na najvišem nivou o čemu svedoče pohvale učesnika, predstavnika nacionalnih saveza i vrhunskih takmičara.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page