top of page
  • sbcspeeder

Prejaka konkurencija u Sloveniji

Updated: Jul 23, 2021

Prvi veliki turnir u 2016. je završen, nažalost bez uspeha za naš klub. Slabe igre u pojedinačnoj konkurenciji nisu doneli željene bodove Alidi i Borisu, a dobra igra u konkurenciji parova nije bila dovoljno dobra za četvrtfinale. Alida je neočekivano izgubila od Hrvatice Jagečić u prvom meču na turniru, a u drugom je izgubila od Mađarice Darnyik, koja je opravdala status drugog nosioca i osvojila srebrnu medalju na turniru.

Boris je imao više prilike za bolji plasman jer je u grupi imao četiri protivnika. Igrao je toplo-hladno ceo turnir, jedan dobar set bi pratio jedan loš i tako u svim mečevima. Pobeda protiv Mađara Kecskemety je bila dobar početak, ali su ostali protivnici bili bolji. Boris je izgubio od Slovenca Baumkirhera, Nemca Joopa i Hrvata Ružića.

U konkurenciji meševotih parova su Jerkovići bili slobodni, dok su se u drugom kolu tj u osmini finala sastali sa mladim slovenačkim parom Rutar/Hudoklin. Meč je bio vrlo zanimljiv, igralo se sa puno varijacija u igri, s kratkim poenima i jakim udarcima, kao sa dugim napornim poenima sa puno trčanja i taktiziranja. U odlučujućem trećem setu nijanse su odlučile i Slovenci su bili bolji. U kasnijem toku takmičenja uspeli su da osvoje bronzana odličja. Loš nastup na prvom turniru je dobar podsticaj za trening u narednom periodu. Čekamo proleće pa krećemo sa ozbiljnim pripremama za seriju velikih turnira u Zagrebu, Beogradu i Budimpešti krajem maja i početkom juna...


0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page