top of page
  • sbcspeeder

Prvi Foxminton Open

Updated: Jul 20, 2021

Dvojica naših članova su nastupili juče u Budimpešti, na prvom turniru u organizaciji novog mađarskog kluba Foxminton. Slobodan i Boris Jerković takmičili su pojedinačno u 50+ i Open kategoriji, dok je Boris igrao i Open dublove sa Vincze Karoly-em.

Slobodan je imao vrlo težak žreb, jer je dobio u grupi 3 najjača moguća protivnika, od kojih su dvojica kasnije igrali i finale. Odlično je igrao svoje mečeve, bio okretan, igrao atraktivne udarce i naterao svoje protivnike da se pomuče. Na žalost, rezultat je izostao i pretpeo je poraze u grupnoj fazi. Bolji od njega su bili Janos Szalmasi (prvak sveta u 50+ kategoriji), Vincze Karoly i Petr Makrlik (češki prvak). Slobodan je dobio puno pohvala i privukao pažnju veterana, koji su svi bili desetak godina mlađi od njega.

U pojedinačnoj konkurenciji Boris nije prikazao nivo igre sa prethodnih turnira, te je kao drugoplasirani u grupi nastavio takmičenje u četvrtfinalu, gde je poražen sa 1:2 od najboljeg mađarskog juniora Takacs Davida.

Sve u svemu, Foxminton turnir je bio odlično organizovan, u sjajnoj hali i zahvaljujemo se našem domaćinu Patai Janošu na gostoprimstvu!

1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page