top of page
  • sbcspeeder

SEDAM MEDALJA ZA SOMBORCE!

Prethodne subote, u organizaciji SBK „Speeder“ je na terenima TK ŽAK održan prvi međunarodni spid badminton turnir. Nastupilo je oko 40 takmičara iz 10 klubova iz Mađarske, Hrvatske i Srbije. Najbrojniji i najuspešniji su bili članovi SBK Speeder iz Sombora.

Nastupilo je 11 Somboraca, što ih čini najbrojnijim klubom na takmičenju. JELENA TANURDŽIĆ i ALIDA PAŠTI u ženskoj kategoriji; BOJAN FIGURA, STEFAN TANURDŽIĆ i BORIS JERKOVIĆ u muškoj; GORAN GOLIĆ u kategoriji preko 40 godina; SAŠA GOLIĆ, DAJANA KULT, OLIVERA HAJNAL i GORANA MILIĆ u kategoriji do 18 godina za devojčice; i STEFAN STOJANOVIĆ za momke do 18 godina.

JELENA je očekivano osvojila bronzanu medalju, od nje su bile bolje jedino Mađarice Darnyik i Bognar (2. i 10. igračica sveta). ALIDA je zauzela 5. mesto, ali je uspela da osvoji po set protiv Jelene i Darnyik. BOJAN i STEFAN su se odlično pokazali na svom prvom takmičarskom nastupu! STEFAN je uspeo da osvoji jedan set u najjačoj grupi muškog turnira, a BOJAN je ostvario i jednu pobedu! Pored te pobede uspeo je i da uzme set protiv kasnijeg osvajača turnira - Vaskovića. Nažalost, uprkos odličnoj igri, slabiji poen količnik ga je koštao ulaska u četvrt-finale.

BORIS se odlično prilagodio vetrovitim uslovima na terenu i nakon dve lake pobede u prva dva meča, u trećem meču, za prvo mesto u grupi je tesno izgubio u tri seta od mladog Mađara Vincze koji je kasnije stigao do finala... U četvrt-finalu je savladao Jankovića sa 2:1 ali ga je u polufinalu zaustavio odlični Vasković sa 0:2 (14:16 i 15:17). Ovom osvojenom bronzanom medaljom postigao je najbolji rezultat na međunarodnim turnirima do sada.

Devojčice su se odlično pokazale, posle samo 2 nedelje treninga uspele su da pruže otpor najboljoj juniorki sveta i pobedniku turnira, Hrvatici Tei Grofelnik. SAŠA je osvojila drugo mesto, DAJANA treće, OLIVERA četvrto a GORANA peto mesto. SAŠA je ostvarila izuzetan uspeh osvojivši još jednu medalju. U paru sa Mađarem Vincze-om osvojila je trećemesto u konkurenciji mešovitih parova!

GORAN je u teškoj grupi, sa mnogo iskusnijim igračima, odigrao odlično i uspeo da osvoji 2 seta. STEFAN Stojanović je podelio 3. mesto, u konkurenciji momaka koji se već dugo bave ovim sportom.

Kompletni osvajači medalja su sledeći takmičari:


Muškarci:

1st: VASKOVIĆ Ivica SRB

2nd: VINCZE Peter HUN

3rd: JERKOVIĆ Boris SRB

STOJANOVIĆ Miroslav SRB


Žene:

1st: BOGNAR Krisztina HUN

2nd: DARNYIK Ágnes HUN

3rd: TANURDŽIĆ Jelena SRB

NAGULIĆ Gordana SRB


Muškarci preko 40 godina:

1st: RÉVÉSZ Gábor HUN

2nd: DOZSA Tamás HUN

3rd: AMBRUS Csaba HUN

VINCZE Károly HUN


Juniori do 18 godina:

1st: GROFELNIK Bruno CRO

2nd: JOVANOVIĆ Uroš SRB

3rd: STOJANOVIĆ Stefan SRB


Juniorke do 18 godina:

1st: GROFELNIK Tea CRO

2nd: GOLIĆ Saša SRB

3rd: KULT Dajana SRB

HAJNAL Olivera SRB


Mešoviti parovi:

1st: DOZSA Tamás/DARNYIK Ágnes HUN

2nd: AMBRUS Csaba/BOGNAR Krisztina HUN

3rd: VINCZE Péter/GOLIĆ Saša HUN/SRB

RÉVÉSZ Gábor/GROFELNIK Tea HUN/CRO

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page