top of page
  • sbcspeeder

Serbian Open 2019

Petr Makrlik, svetski broj jedan, po drugi put je odbranio naslov šampiona na međunarodnom masters turniru u krosmintonu, održanom minulog vikenda u Somboru. U finalu on je savladao Šveđanina Ekberg Melkera u tri vrlo neizvesna seta. U ženskoj kategoriji je trijumfovala trostruka svetska šampionka Jasmina Keber protiv sunarodnjakinje Danaje Knez.

Najuspešniji takmičari SBK „Speeder“ bili su Katarina Blažev, Leona Banić i Boris Jerković. Jerković je osvojio dve bronze: bio je treći u kategoriji open parova sa Mađarom Kozari Davidom; a u pojedinačnoj konkurenciji koja je i ovog puta bila izuzetno jaka , još jednom ove sezone je napravio iznenađenje i poražen je tek u polufinalu od trostrukog šampiona Makrlika. Katarina Blažev je bez izgubljenog seta stigla do trijumfa u kategoriji devojčica do dvanaest godina te je sa novih 500 bodova skočila na peto mesto svetske rang liste. U kategoriji devojčica do četrnaest godina je trijumfovala Leona Banić, i našla se na desetom mestu na svetskoj rang listi.

Medalje na ovom prestižnom turniru koji je ove godine okupio 84 igrača iz 8 zemalja sa više takmičara iz samog vrha svetskih rang lista od somboraca osvojili su i: srebro Nikola Drljača, bronzu Mateja Milić i Milan Jankoviću kategoriji dečaka do četrnaest godina, bronzu Lana Vujko u konkurenciji devojčica do dvanaest godina, bronzu Selena Stojačić u kategoriji devojčica do četrnaest godina, bronzu Jelena Janković u juniorskim dublovima sa Goranom Radmilo, kao i Selena Stojačić i Nikola Drljača. Od domaćih takmičara nastupili su i Uroš Lukač, Tatjana Andrašev, Alida Jerković, te veterani Željko Banić, Gligorije Gluhović, Vladimir Blanuša i Slobodan Jerković.

Na Serbian Openu nastupilo je šesnaest domaćih takmičara u svim kategorijama, čime je SBK „Speeder“ potvrdio visok međunarodni renome. Organizacija turnira je bila na najvišem nivou o čemu svedoče pohvale učesnika, predstavnika nacionalnih saveza i vrhunskih takmičara.

2 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page