top of page
  • sbcspeeder

Somborci na Svetskom prvenstvu!

Poslednjeg vikenda u avgustu je u Berlinu održano treće Svetsko Prvenstvo u spid badmintonu. Na trodnevnom prvenstvu planete nastupilo je preko 500 takmičara iz 25 zemalja, među kojima su i Australija, Japan, Afganistan, Mauricijus i mnoge druge. Za reprezentaciju Srbije su nastupili Alida i Boris Jerković, članovi somborskog spid badminton kluba ˝Speeder˝.

Prvog dana nastupili su i Alida i Boris i odigrali po 3 meča u grupnoj fazi turnira. Alida je pobedila u prva dva meča u grupi, Nemicu Jenni Leonhard i Francuskinju Isabelle Ivkovic, dok je u poslednjem igrala za prvo mesto u grupi protiv Poljakinje Soltys i izgubila. Kao drugoplasirana u grupi, nastavila je takmičenje sledećeg dana, među najbolje 32. Za ulazak u osminu finala igrala je protiv Holanđanke Lisanne Ranzijn, ali nije uspela dalje da se plasira. U konačnom plasmanu je zauzela 17. mesto, što je odličan plasman za prvi nastup na svetskom prvenstvu.

Boris je svoje mečeve prvog dana odigrao jako loše, i izgubio sve mečeve u grupi. Bolji od njega bili su Danac Kristian Sorig Sorensen, Šveđanin Ronnie Larsson Miles i Nemac Moritz Marker. U konačnom plasmanu Boris je zauzeo 121. mesto od 160 takmičara, što je značajno slabiji rezultat nego pre dve godine na prethodnom prvenstvu sveta.

Trećeg takmičarskog dana Jerkovići su nastupili u konkurenciji mešovitih parova. U drugom kolu ih je zaustavio nemački par Ladner/Kaatze, rezultatom 1:2 u vrlo neizvesnom meču. U konačnom plasmanu naš par je osvojio 20. mesto.

Do kraja ove sezone somborske igrače očekuje još jedan bitan turnir, državno prvenstvo krajem godine.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page