top of page
  • sbcspeeder

Somborski „Speeder“ na vrhu

Alida Pašti i Boris Jerković, predstavnici speed badminton kluba „Speeder“ iz Sombora osvojili su dve medalje na turniru „Beogradski Vrabac“.

Turnir je održan prethodne subote na sportskim terenima Zvezdarske šume, u konkurenciji seniora, seniorki i veterana (preko 40 godina). U slabijoj konkurenciji od očekivane, Alida i Boris su lako došli do odličja. Alida je prikazala odličnu igru i sa tri pobede protiv iskusnijih igrača došla do zlatne medalje! Iako nedovoljno oporavljen posle loma šake, Boris je odigrao solidno i ostvario tri pobede ali je izgubio od trenutno dva najbolja igrača u Srbiji i nije mogao dalje od trećeg mesta.

S obzirom da Alida i Boris, za razliku od iskusnijih srpskih igrača i igračica, brane mali broj bodova u prethodne dve sezone, na najnovijoj međunarodnoj listi će se naći na pozicijama 45. i 40. i biće najbolje rangirani srpski igrači!

Po završetku turnira Boris Jerković, predsednik kluba, je izjavio sledeće: „Ovaj turnir je početak sezone na otvorenom i već naredna dva vikenda nas očekuju Masters turniri u Zagrebu i Beogradu. Prikazanom igrom smo zadovoljni, ali potrebno je vredno trenirati kako bismo na jačim turnirima uspeli da ostvarimo dobar plasman. Za SBK „Speeder“ je jul najznačajniji mesec u ovogodišnjem kalendaru jer nas očekuju Somborski turnir na početku, i

Evropsko Prvenstvo u Varšavi na kraju meseca.“

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page