top of page
  • sbcspeeder

Spideri uspešni na domaćem terenu

Protekle subote je somborski SBK „Speeder“ bio domaćin međunarodnog krosminton turnira serije 250 bodova. Četvrti Sombor Open održan je na travnatim terenima PIK-a, a učetvovalo je dvadeset troje takmičara iz Sombora, Mađarske i Hrvatske, a domaći takmičari su bili najbrojniji i najuspešniji.

U konkurenciji pionira (do 14 godina) učestvovalo je petoro članova SBK „Speeder“: Jelena Janković, Dragana Drljača, Milan Janković, Nikola Drljača i Lazar Gluhović. Svi su se vrlo dobro pokazali a najuspešniji među njima bili su Lazar i Nikola koji su u međusobnom meču odlučivali o zlatnoj medalji. U vrlo zanimljivom i neizvesnom meču , u trećem, odlučujućem setu je bio bolji Lazar i tako došao već do druge titule na svoja dva nastupa na međunarodnim turnirima u krosmintonu. Bronzane medalje su osvojili Milan i Jelena Janković.

Takmičenje u konkurenciji žena je donelo nekoliko zanimljivih mečeva, a posebna poslastica je bilo finale u kome su se za zlato borile sestre, Hrvatice Laura i Zrinka Jagečić. Četiri godine mlađa Laura je neočekivano savladala iskusniju i uspešniju sestru sa brzih 2:0. Somborka Zorica Hostić, na svom takmičarskom debiju je u grupnoj fazi ostvarila dve pobede, prošla grupu kao drugoplasirana, zatim u polufinalu je poražena od Zrinke Jagečić te je podelila bronzanu medalju sa Hrvaticom Gordanom Ivković.

Kategorija veterana preko četrdeset godina je bila najbrojnija, a sva odličja su osvojili gostujući takmičari, dok je somborac Slobodan Jerković je bio na jedan set od medalje. Zlatno odličje osvojio je Kiš Ferenc, srebrno Patai Janoš, dok su bronzu podelili mađarski i hrvatski takmičar: Tot Đula i Aleksić Nebojša.

Open kategorija je očekivano bila najatraktivnija. Somborac Gligorije Gluhović je ostvario dve pobede u grupnoj fazi te je kao drugoplasirani prošao dalje. U četvrt finalu je za protivnika imao drugog najboljeg mađarskog igrača Davida Kozarija, koji je bio bolji u dva seta. U grupnoj fazi je nastupio i Somborac Stefan Stojanović, ali jedna pobeda nije bila dovoljna za prolaz u dalji tok takmičenja. Boris Jerković je imao uspešan nastup, i sve do finala nije izgubio niti jedan set. U finalu je ponovo odmerio snage sa prvim reketom Mađarske Oliverom Vinceom. Boris je bio bolji u prvom setu, imao i dve meč lopte su drugom setu, ali je sjajni Oliver uspeo da preokrene i osvoji set. U trećem setu se igralo poen za poen i u neizvesnoj završnici je bolji bio mladi mađarski igrač.

U konkurenciji juniorskih mešovitih parova do trijumfa su stigli somborac Nikola Drljača u paru sa najboljom hrvatskom juniorkom Laurom Jagečić. Oni su u finalu bili bolji od somborskog para Dragana Drljača / Lazar Gluhović, dok je treće mesto zauzeo par Jelena Janković / Milan Janković.

Konkurencija mešovtih parova donela je Spiderima još odličja. U prva dva kola somborski dubl Zorica Hostić / Boris Jerković je savladao prvo par Ivković Gordana /Aleksić Nebojša pa zatim i par Jagečić Zrinka / Jagečić Siniša. U borbi za zlatnu medalju Zorica i Boris su poraženi od mađarskog para Feher Kristina / Kozari David.

SBK „Speeder“ je osvojio medalju i u konkurenciji muških parova, dubl Stefan Stojanović / Gligorije Gluhović je osvojio bronzano odličje. Zlato su kući odneli otac i sin Vince Karolj i Oliver, a drugi su bili Tot Đula i Kiš Ferenc.

Sve u svemu, SBK „Speeder“ se pokazao kao dobar i uspešan domaćin, somborski takmičari su osvojili 11 medalja (2 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih). Četvrti Sombor Open je poslužio kao dobar uvod za spektakl koji nas očekuje 15. i 16. oktobra – Serbian Open, turnir serije 500 bodova koji će u Somboru okupiti krosmintonsku elitu, oko 70 najboljih takmičara iz više evropskih zemalja.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page