top of page
  • sbcspeeder

SPIDERI USPEŠNI NA OTVARANJU SEZONE

Članovi somborskog SBK „Speeder“ osvojili su sedam odličja na otvaranju sezone. Na međunarodnom turniru serije 250 bodova u mađarskom gradu Šoltu, održanog u subotu, nastupilo je oko sedamdeset takmičara iz pet zemalja, od toga šest Somboraca.

Katarina Blažev i Selena Stojačić nastupile su juniorskoj pojedinačnoj i kategoriji parova. U kategoriji parova za juniorke, poražene su od slovenačkog para Župevc/Bervar u polufinalu, te su podelile treće mesto. Pojedinačno, Katarina je u svojoj grupi uspela da se sa dve pobede i porazom u grupnoj fazi , od prvog nosioca Slovakinje Dudulakove, plasira u polufinale turnira. Selena je napravila iznenađenje i pobedila sve mečeve u grupnoj fazi te je za protivnika u polufinalu dobila Katarinu. U sjajnom klubskom duelu, Selena je bila bolja i plasirala se u finale gde je i ona poražena od prvog nosioca Dudulakove.

Alida i Boris Jerković su nastupili u seniorskim kategorijama. U četvrtfinalu mešovitih parova poraženi su od slovenačkog para Knez/Šuštešič. Alida je u kategoriji seniorki ostvarila jednu pobedu i dva poraza te se nije plasirala iz grupne faze. Boris je bez poraza stigao do prvog trofeja u sezoni, ostvarivši šest pobeda u nizu.

U veteranskim kategorijama su nastupili Simana Matković i Slobodan Jerković. Simana je doživela četiri poraza u grupnoj fazi te nije uspela da se plasira dalje, ali je u kategoriji veteranskih mešovitih parova sa Mađarem Horvatom poražena u polufinalu te je podelila treće mesto. Slobodan je u kategoriji veteranskih parova poražen u četvrtfinalu u paru sa Mađarem Čehom, dok je u pojedinačnoj kategoriji preko 60 godina osvojio treće mesto sa dve pobede i dva poraza.


1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page