top of page
  • sbcspeeder

Spideri uspešni u Mađarskoj

Članovi SBK „Speeder“ iz Sombora nastupili su u subotu 27. avgusta na Halasthermál Open turniru u Mađarskoj i osvojili 4 trofeja. Uspešni su bili Lazar Gluhović, Alida Jerković i Boris Jerković. Grad Kiskunhalas, odnosno lokalni krosminton klub bili su domaćini prvog međunarodnog krosminton turnira na pesku u Mađarskoj. Turnir je održan na peščanim terenima banje Halasthermal, a učestvovalo je preko pedeset takmičara u pionirskim, juniorskim i seniorskim kategorijama. Za somborski klub nastupili su Lazar Gluhović, Gligorije Gluhović, Alida Jerković i Boris Jerković.

U konkurenciji dublova nastupili su Lazar i Gligorije Gluhović, dok je Boris Jerković igrao u paru sa Mađarom Kozari Davidom. Žreb je odredio da igraju upravo jedni protiv drugih u grupnoj fazi. Par Jerković/Kozari je bio bolji u međusobnom susretu, a pre tog meča su savladali i mađarski dubl Bujdoso/Benke. Gluhovići su izgubili i drugi meč u grupi te nisu igrali dalje. U nastavku takmičenja parova Jerković i Kozari su osvojili turnir, u vrlo interesantnom finalu protiv najboljeg mađarskog dubla Vincze/Vincze.

Lazar Gluhović je nastupio u juniorskoj kategoriji, ostvario sve pobede i zasluženo je osvojio pobednički pehar. Gligorije Gluhović je u grupnoj fazi turnira u najjačoj, Open kategoriji, izgubio od Wiesner-a, a pobedio Toth-a što mu je donelo prolazak u osminu finala turnira, gde je poražen od Mađara Versegi Viktora.

Alida je u grupnoj fazi izgubila od prvog reketa Mađarske Darnyik, zatim i Agnocsne Sebok a

pobedila Laczko i Haszne, te u četvrtfinalu pobedila Figlar Barbaru što joj je donelo ulazak u polufinale, odnosno podelu trećeg mesta na turniru. U Open kategoriji je igrao i Boris Jerković, ostvario dve pobede u grupnoj fazi i nastavio takmičenje u nokaut fazi. U osmini finala je pobedio Horvath Silvestera, a u četvrtfinalu je odigrao meč dana protiv prvog reketa Mađarske – Vincze Olivera. Žreb je hteo da se dva favorita nađu već u četvrtfinalu, a u izuzetno atraktivnom meču bolji je bio somborac. U polufinalu je Boris savladao sjajnog veterana Benke Jožefa, ali mu je ponestalo snage u finalu. U finalu je slavio Kesckemety Zoltan, mladi mađarski igrač u usponu.

Grad Sombor, odnosno SBK „Speeder“ će u narednom periodu biti domaćini dva turnira u krosmintonu. Prvi će biti mali međunarodni turnir koji će se održati 10. septembra na trenima PIK-a. Pravi sportski spektakl očekuje nas 15. i 16. oktobra kada će SBK „Speeder“ biti domaćin Serbian Opena, turnira masters serije 500, na kome se očekuje veliki broj vrhunskih takmičara iz više evropskih zemalja među kojima su mnogi osvajači medalja sa evropskih i svetskih prvenstava. Za oba turnira će ulaz biti slobodan i svi su dobrodošli.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page