top of page
  • sbcspeeder

Tanurdžić i Jerković na Svetskom Prvenstvu

Članovi SBK „Speeder“ iz Sombora, Jelena Tanurdžić i Boris Jerković, nastupili su na Svetskom Prvenstvu u Spid Badmintonu. Drugo Svetsko Prvenstvo je održano 13-15.juna u Berlinu. Nastupilo je skoro šest stotina takmičara iz 32 zemlje sa pet kontinenata. Srbiju je predstavljalo osmoro takmičara, među kojima su bili Jelena i Boris. Jeleni je ukazana čast da na svečanom otvaranju nosi srpsku zastavu.


Jelena Tanurdžić je nakon poraza u prvom kolu, od branioca titule – Nemice Kohler, ostvarila dve pobede u grupi i kao drugoplasirana nastavila takmičenje. U sledećem kolu je preokretom došla do pobede od 2:1 i plasirala se u šesnaestinu finala. Nažalost, u ovoj eliminacionoj rundi je za protivnicu dobila Mađaricu Darnyik, drugi reket sveta i porazom od 0:2 završila takmičenje podelom 17. mesta.

Boris Jerković je odlično krenuo i u prva dva kola u grupi ostvario dve pobede od po 2:0. U poslednjem meču u grupi, u borbi za prvo mesto u grupi, izgubio je od mladog Švajcarca Junkera (finalista u konkurenciji parova) sa 1:2 u neizvesnoj završnici i tako osvojio drugo mesto u grupi. U sledećem kolu je nadigrao Nemca Weisera. U sledećem kolu, među 64 najbolja, za protivnika je dobio desetog nosioca, Ukrajinca Mandryka koji je bio prejak protivnik i sa 0:2 završio takmičenje podelom 33. mesta na SP.

Na novoj međunarodnoj rang listi Jelena trenutno zauzima 24. Mesto, a Boris je 57. na svetu.

Sledeći turnir za takmičare SBK „Speeder“ je Sombor Open, međunarodni turnir koji će biti održan u našem gradu, na terenima ŽAK 20.jula ove godine.



Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page