top of page
  • sbcspeeder

Zapažen nastup na Hungarian Open-u

Updated: Jul 22, 2021

Boris Jerković i Alida Pašti su nastupili na turniru masters serije od 1000 poena u Budimpešti. Takmčenje su započeli mečom mešovitih parova protiv iskusnog mađarskog para: Veresne/Vincze. Lako su dolazili do prednosti u oba seta ali pogrešnom taktikom u finišu tesno izgubili.

Alida je nešto kasnije igrala svoje mečeve grupne faze, ostvarila jednu pobedu i završila takmičenje kao trećeplasirana u grupi. U prvom meču je igrala protiv Mađarice Fenyvesi. Dobro je igrala ali nije uspela da osvoji set protiv odlične Beate koje je na kraju bila prva u grupi. Drugi meč je Alida izuzetno odigrala, i lako sa 2:0 pobedila Ukrajinku Zatvarsku koja je trenutno 6. na svetskoj rang listi! U odlučujućem meču za prolaz u dalji tok takmičenja, Alidu je pobedila Nemica Matties, rezultatom 2:0.

Boris je svoje mečeve igrao popodne, između 15 i 18h. Prikazao je odličnu igru i pravim odabirom taktike za svakog od svojih protivnika, prvi put na turniru serije 1000 ostvario sve 3 pobede u grupi! Pobedio je sa 2:0 Mađara Kozarija i Norvežanina Paschea, a favorita Šušteršiča sa 2:1 u odličnom meču, preokretom nakon izgubljenog prvog seta! Kao prvi iz grupe, narednog dana nastupio je u osmini finala protiv Mađara Racza, 13. na svetskoj rang listi. Prvi set je dobio Boris, igrajući kao i prethodnog dana, na svom najvišem nivou. Međutim, u drugom setu nije ga služio ni servis pa je Mađar lako izjednačio. U odlučujućem setu Mađar je pokazao da je bolji i obezbedio sebi prolazak u četvrtfinale.

Sledeći nastup naših takmičara je već sledećeg vikenda, na otvorenom prvenstvu Slovačke u Banskoj Bistrici, turnir koji nosi 500 bodova na ISBO rang listi.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page