top of page
  • sbcspeeder

ŠEST MEDALJA ZA SPEEDER

Prethodne subote je na travnatim terenima PIK-a održan peti Sombor Open, međunarodni turnir u krosmintonu serije 250 poena. Na turniru je učestvovalo 50 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Nemačke. Nastupilo je dvanaest takmičara iz Sombora, a petoro se i okitilo medaljama.

Najuspešniji je bio Nikola Drljača, koji je trijumfovao u kategoriji do 14 godina (U14). U istoj kategoriji bronzu su podelili Jelena i Milan Janković, a nastupili su po prvi put i Maša Buišić i Vladimir Hostić. U kategoriji mešovitih parova Zorica Hostić i Gligorije Gluhović su takmičenje završili u četvrtfinalu, dok su Alida i Boris Jerković uspeli da osvoje bronzanu medalju. Lazar Gluhović i Nikola Drljača su se oprobali u kategoriji muških parova, ali nisu mogli da se bore sa seniorskim protivnicima. U kategoriji žena igrale su Alida Jerković i Zorica Hostić. Zorica je nastup završila u grupnoj fazi, dok je Alida u četvrtfinalu pobedila Hrvaticu Paulu Barković, te izgubila u polufinalu od Slovenke Danaje Knez, osvojivši tako bronzanu medalju. Boris Jerković, Stefan Stojanović i Lazar Gluhović igrali su u najjačoj, Open kategoriji. Lazar je zbog nedovoljno prijavljenih juniora bio primoran da se takmiči u seniorskoj kategoriji, bez uspeha. Stefan Stojanović sa jednom pobedom nije mogao da se plasira u dalje faze takmičenja. Boris Jerković je odlično igrao ceo turnir i napravio iznenađenje i u četvrtfinalu i polufinalu izbacio favorizovane igrače iz Slovenije, ali je u finalu od njega bio bolji Mađar Vincze Oliver. U kategoriji veterana preko četrdeset godina (O40) igrao je Gligorije Gluhović. Gligorije je ostvario dve pobede i dva poraza u grupnoj fazi, ali to nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale, te je u konačnom plasmanu podelio peto mesto. Slobodan Jerković i Vladimir Blanuša su igrali u kategoriji veterana preko pedeset godina (O50), ali nisu uspeli da ostvare nijedan trijumf.

Najviše zlatnih medalja su odneli mađari, ukupno pet od sedam kategorija, dok su u ukupno osvojenim odličjima najuspešniji Slovenci sa čak 11 medalja. Ceremoniju dodele medalja je uveličao svetski prvak u boksu, Somborac Veljko Šaponja.


0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page