top of page
  • sbcspeeder

Međunarodni seminar za trenere krosmintona

Jedanaest licenciranih diploma


Sombor i SBK Spider bili su, proteklog vikenda, domaćini trenerskog seminara Međunarodne krosminton organizacije (ICO) za C-licence. Jedanaest polaznika iz Bugarske, Hrvatske i Srbije kroz trodnevna predavanja i praktične vežbe steklo je zavidan nivo tehničkog, pedagoškog i taktičkog znanja neophodnog za uspešan rad sa mlađim kategorijama. Trenerske diplome stekli su i najbolji domaći seniori open-kategorije Boris i Alida Jerković i veteran Slobodan Jerković. Krosminton je mlad sport i do sada je ICO overio svega pedeseak diploma širom sveta. Somborski treneri su pohađanjem ovog seminara postali jedini treneri u Srbiji sa međunarodnom trenerskom licencom.


Predavač ovog trenerskog kursa bila je Slovenka Jasmina Keber, licencirani predavač i trostruka svetska prvakinja. "Sombor je centar krosmintona u Srbiji, ali i na širim prostorima Balkana. U klubu je već poniklo nekoliko perspektivnih mladih igrača i igračica koji uz stručan i predan rad porodice Jerković na osnovu ovde stečenih i produbljenih teoretskih znanja i praktičnih veština imaju perspektivu" – naglasila je Keber.

Diplome je novim licenciranim trenerima uručio Matjaž Šušterčič, predsednik Međunarodne krosminton organizacije koji je ocenio da ga ne iznenađuje što je ovaj seminar bio plodan i vrhinski organizovan. "Somborci se već godinama dokazuju dobrim rezultatima, posebno u mlađim kategorijama, kao i organizacijom Serbian open turnira, pa su uvažen i respektivan član naše sportske porodice, što je bio i razlog da im poverimo ovaj seminar."

1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page