top of page
  • sbcspeeder

Somborsko sportsko leto 2017

Nekoliko reči o Somborskom sportskom letu čiji smo učesnici bili prethodnih šest dana. Zahvaljujemo se Sportskom savezu grada Sombora i Antoniji Nađ Kosanović, članici gradskog veća za oblast sporta, dece i omladine, što su nam pružili priliku da učestvujemo u ovako lepoj manifestaciji i približimo krosminton velikom broju dece, a i odraslih. Prenosimo u celosti njenu objavu povodom manifestacije:

"Ispunjen je plan po kojem je programski Somborsko sportsko leto u potpunosti uspelo i realizovano! I šesti dan uzastopno na somborskom Gradskom kupalištu Štrand protekao je, u subotu, 22. jula, izuzetno raznovrsno i sadržajno. U okviru kreativne radionice i edukacije somborskog Crvenog krsta odrađena je edukacija prevencije trgovine ljudima, kroz promociju humanih vrednosti i različite oblike ispoljavanja kreativnosti u okviru kojih su mališani u velikom broju i danas, crtali i bojili a autori najlepših crteža, iako ih nije bilo odabrati lako, nagrađeni su čokoladama, slatkišima i diplomama.

Najmlađi, u pet uzrasnih kategorija, od pet godina starosti pa do dvanaest i naviše, uživali su u takmičenju na poligonima spretnosti. Težina poligona bila je usklađena sa godinama starosti kako bi svi učesnici imali ravnopravnu ulogu. Po troje najuspešnijih, njih šesnaestoro (jer u najstarijoj grupi imali smo dva prva mesta), nagrađeni su prigodnim darovima i diplomama.

Uz već svakodnevno demonstrirane sportove (džudo, boks, savate, odbojku, košarku, krosminton), održana su i danas nova atraktivna sportska takmičenja. Reč je o nadmetanjima u disciplinama snage, zgibovima i sklekovima.

Dodeljene su i nagrade ženama koje su dale svoj maksimum tokom ovih nedelju dana i bez kojih Somborsko sportsko leto ne bi bilo realizovano na jednom ovako visokom nivou. Reč je o Biljani Klipa, Mirjani Filipović, Zorki Milošević, Dajani Janović, Mariji Miskin, Alidi Jerković. Cveće im je poklonio u ime gradske sportske organizacije Ilija Lalić, stručni saradnik Sportskog saveza grada Sombora.

Subota, 22. jul ostaće zapisana kao jedinstven sportski dan u Somboru; pre standardnog termina za ovonedeljeno Somborsko sportsko leto, svakog dana (17 do 20:30 časova) održan je tradicionalni, 9. Ilindanski zavičajni sportski sabor čiji je domaćin bio ZUS Korijeni Sombor, dok je kao poslastica na samom kraju Sportskog leta bio nastup atraktivne zumba grupa Z-verka.

Poslednji dan Somborskog sportskog leta, kako trenutna sportska sezona simbolično nalaže u jeku leta, sutra, u nedelju, 23. Jula biće posvećen ljubiteljima vodenih sportova. Završni dan Sportskog leta, previđen je na Štrandu od 11 časova. Sve brojniji ljubitelji kajaka imaće priliku da se se upoznaju sa novim detaljima i zanimljivostima ovog našeg trofejnog sporta. Zainteresovani će uz pažnju stručnjaka moći da zaveslaju po nekoliko desetina metara u somborskom Štrandu.

Manifestaciju Somborsko sportsko leto podržali su Grad Sombor, Sekretarijat za sport i omladinu, Savez za fitnes i rekreaciju Srbije, Sport za sve Vojvodine i Kajak House iz Novog Sada, koji je Kajakškom klubu Sombor donirao četiri turistička čamca sa veslima u kojima je svakoga dana moglo da se oproba preko 150 prisutnih i po prvi put uživa u čarima kajakaškog sporta. Najmlađi somborski - dvostruki elektronski medij Novi Radio Sombor, inače pratilac ove manifestacije, ujedno je poklonio organizatoru u svrhu partnerstva, simobolično knjige „Svako dete je genije – put do olimpijskog zlata“, čuvenog mađarskog spisatelja Lasla Polgara, oca tri svetske šahovske šampionke Žužane, Judit i Žofi."


0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page